Ja fa uns mesos que aquests fanals es van instal·lar al carrer de Galileu per donar prioritat als vianants. Es tracta d'una de les fases de la prova pilot que ha servit per definir el nou pla d'il·luminació que portarà a terme l'Ajuntament. El consistori ha analitzat 180 carrers i els ha agrupat en trenta-dues tipologies diferents. L'objectiu és renovar el mapa lumínic en funció de les característiques d'aquestes vies. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "No s'il·lumina igual la zona més pròxima al mar que la zona més pròxima a la muntanya. No s'il·lumina igual una vinguda fortament comercial com Hostafrancs o Creu Coberta que un carrer més de passeig com podria ser qualsevol avinguda de la ciutat, on el component comercial no sigui tan important." De moment, hi ha 50 carrers que ja han quedat definits. Per exemple, el carrer de Casp o algunes vies de Ciutat Meridiana, una zona on la renovació és, segons el govern municipal, urgent. El Pla està basat també en l'eficiència energètica. A l'avinguda de Josep Tarradelles, per exemple, des de l'estiu s'hi ha introduït enllumenat intel·ligent, que utilitza sensors de presència per detectar persones o vehicles. L'objectiu és també posar en valor el patrimoni de la ciutat, tal com s'ha fet amb el monument de Mossèn Cinto Verdaguer, a la Diagonal. Edificis com la Sagrada Família podrien canviar també la il·luminació. En aquest sentit, l'Ajuntament diu que ja està en converses amb el patronat. El pla d'il·luminació començarà a aplicar-se a partir del mes de gener. L'objectiu del govern municipal és tenir-lo enllestit abans d'acabar el mandat.

En aquest barri les deficiència en la il·luminació vénen de lluny. Els veïns demanen una renovació urgent, ja que argumenten que “hi ha zones fosques que generen inseguretat als vianants.” El passatge dels jardins de Rasos de Peguera n’és un exemple.

Precisament un dels objectius principals que s’ha marcat l’Ajuntament a l’hora d’elaborar el nou Pla d’il·luminació és incrementar la sensació de seguretat del vianant. El pla inclourà nous criteris en l’enllumenat públic per prioritzar la il·luminació dels espais per a vianants, millorar el nivell lumínic i l’eficiència energètica.

El consistori ha analitzat 180 carrers i els ha agrupat en 32 tipologies diferents. L’objectiu és renovar el mapa lumínic en funció de les característiques d’aquestes vies. De moment, hi ha 50 carrers que ja han quedat definits. L’objectiu és també posar en valor el patrimoni de la ciutat, tal com s’ha fet amb el monument de Mossèn Cinto Verdaguer, a la Diagonal. Edificis com la Sagrada Família podrien canviar també la il·luminació. En aquest sentit, l’Ajuntament diu que ja està en converses amb el Patronat.