Unes 300 persones s’han manifestat aquest dimecres a la tarda en defensa del Parc de Joan Miró. La protesta ha sortit del parc en direcció al carrer de la Diputació, passant pel carrer de Tarragona, fins a arribar a la Gran Via, on durant una estona han ocupat el tronc central i n’han tallat el trànsit. La manifestació ha finalitzat al mateix parc, on s’ha llegit un manifest.

manifestació parc Joan Miró

Una trentena d’entitats donen suport al manifest en defensa del parc

Una trentena d’entitats donen suport al manifest, elaborat pels veïns, en defensa del parc i per salvar l’arbreda. Una de les principals demandes és que la Generalitat i l’Ajuntament busquin una ubicació alternativa per establir la base logística de les obres de l’L8 dels FGC. “Aquest parc és una zona verda de gran valor per als veïns de l’Eixample i de la ciutat, en una de les zones de Barcelona més contaminades i amb menys espai verd per habitant”, asseguren els signants.

També apunten que a l’entorn de la plaça d’Espanya hi ha altres espais públics i grans zones d’asfalt i formigó que podrien ser utilitzades per a aquesta finalitat, “sense destrossar una arbreda que té més de 40 anys i que és el pulmó verd dels barris propers”.

Pendents d’una reunió tècnica entre l’Ajuntament i la Generalitat

Segons ha pogut saber betevé, aquest dijous hi ha prevista una reunió tècnica entre l’Ajuntament i la Generalitat sobre les alternatives proposades pel consistori i quin marge hi ha per ajustar o canviar la base logística de les obres de l’L8 prevista al parc.