Han d'explicar sí o sí el que volen dir en anglès. Els monitors nadius no parlen ni castellà ni català i tenen la tasca de fer passar una bona estona a aquests nois i noies tot aprenent l'anglès. Els alumnes estan encantats amb la inicitiva, tant que la majoria troba que una setmana de casal és massa curt. VÍCTOR RUBIO "Tu aprens el doble perquè només pots parlar amb anglès i si tens algun tipus de dubte l'has de fer amb anglès, llavors ells t'expliquen la paraula amb anglès llavors vas aprenent vocabulari." ANNA PAOLA KOSNAIDER "Crec que està molt bé que hi hagi persones de l'estranger que et puguin ensenyar els seus mètodes d'ensenyament, diferents a aquí." Per als set monitors, que vénen de Londres, de la Universitat de Westminster, també està sent una experiència enriquidora. SAM JONAS, monitor "Ha estat genial veure com milloren els nens cada dia més i més. Han augmentat els coneixements amb les activitats, hem estat molt temps amb els nens i crec que ho trobaré molt a faltar." LIDIA KURASINSKA, monitora "He après molt dels nens, he millorat les meves habilitats d'ensenyament i les meves tècniques d'ensenyament també. Crec que ha estat genial per a tothom." Una de les coses que més ha sorprès els organitzadors del casal és que els nens tenen un nivell més bo d'anglès del que s'esperaven i, fins i tot, del que els mateixos alumnes es pensen. LLUISA GARCIA, coordinadora programa Dinamització Cultural de L'Institut d'Educació de Barcelona "Molts dels monitors no parlen ni català ni espanyol i, és clar, vulguis o no vulguis, els nanos han hagut d'arrencar i han posat en marxa aquest anglès passiu que sí que tenien." Segons l'Ajuntament, el cost de l'activitat està sent mínim. De fet, els monitors fins i tot s'han pagat el viatge i viuen en famílies d'acollida. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "És una iniciativa que està molt mesurada que cerca complicitats, en aquest cas amb institucions d'Anglaterra, de voluntariat ben preparat de la nostra ciutat i amb una coordinació de l'institut Municpal d'Educació que té u cost, evidentment. És molt raonable i està molt ben treballat perquè no costi diners a les famílies i perquè l'IME pugui gestionar-ho amb els seus recursos." El casal va començar l'1 de juliol i s'allargarà fins al dia 19. Són, doncs, tres setmanes amb un grup cadascuna. Una experiència que si, com tot apunta, funciona, es podria estendre a altres districtes de la ciutat.

Els monitors nadius, que vénen de la Universitat de Westminster de Londres, no parlen ni castellà ni català

i tenen la tasca de fer passar una bona estona a aquests nois i noies tot aprenent l’anglès. Els alumnes asseguren que estan encantats amb la inicitiva, tant que la majoria troba que una setmana de casal és massa poc. Per als set monitors, estudiants universitaris i futurs docents, també està sent una experiència enriquidora.

Una de les coses que més ha sorprès als organitzadors del casal és que els nens tenen un nivell més bo d’anglès del que s’esperaven i, fins i tot, del que els mateixos alumnes es pensen.

Segons l’Ajuntament, el cost de l’activitat està sent mínim. De fet, els monitors fins i tot s’han  pagat el viatge i viuen en famílies d’acollida. El casal va començar l’1 de juliol i s’allargarà fins al dia 19. Una experiència que si, com tot apunta, funciona, es podria estendre en altres districtes de la ciutat.