Joan Igual, director del Pride Barcelona, representants de les entitats Generem! i Chrysallis Catalunya, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la consellera de la presidència, Neus Munté, han estat els encarregats de dur a terme els parlaments.

Aquest any, l’organització del Pride Barcelona dedica el manifest a les persones transsexuals, ja que asseguren que són els que continuen patint discriminació en àmbits com, per exemple, el laboral o el sanitari. En aquest últim àmbit reclamen a la Generalitat un nou protocol d’atenció a les persones transsexuals. “Demanem la despatologització de la transsexualitat i reclamem més acompanyament, respecte i autodeterminació de les persones trans per decidir quin tipus de transicions volen tenir”, ha explicat Nac Bremón, de la plataforma Transforma la Salut, un dels ponents de l’acte.

Els actes del Pride van començar el Dia de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, però serà aquest cap de setmana quan hi haurà les principals activitats. La més destacada, la Pride Parade, una desfilada dissabte a les cinc de la tarda, que anirà de la plaça d’Espanya al Moll de la Fusta. Allà es llegirà el manifest i al vespre hi haurà concerts i actuacions.

Aquest any el Pride Barcelona arriba a la novena edició. Segons el seu director, Joan Igual, és un esdeveniment necessari. “A Catalunya hi ha més normalitat i s’ha avançat en normatives”, assegura Igual, “però hem de pensar en les persones LGTBI de tot el món. Hi ha més de 70 països on pertànyer a aquest col·lectiu està penat, fins i tot amb la pena de mort”, afegeix.