És el moment en què agents de la Guàrdia Urbana han tret emmanillat un dels homes que es trobava en el pis escorcollat al Besòs. La detenció ha encès els ànims de la vintena de persones, la majoria venedors que viuen a la zona, que seguien des del carrer l'operació... S'han enfrontat verbalment amb la policia i hi ha hagut llançament d'algun objecte... Ja feia unes tres hores que la Guàrdia Urbana havia entrat al domicili amb una ordre judicial per decomissar material falsificat i de procedència il•lícita. S'han endut una vintena de bosses de productes destinats suposadament a proveir diversos venedors. Segons el sindicat de manters, però, només hi havia els objectes de les sis persones que viuen al pis. PAPE DIOP, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants "Lo que tenían aquí eran las cosas personales que la gente lleva a la calle para trabajar. No otras cosas. / Me parece muy mal." Aquest ha estat el primer dispositiu policial contra el "top manta" després que l'Ajuntament presentés la setmana passada el seu pla de xoc. STAND UP "Tant el sindicat de manters com el col•lectiu Tras la Manta asseguren que un operatiu com el d'avui no és habitual. Asseguren, a més, que l'actuació policial ha estat desproporcionada." VICTORIA COLUMBA, membre de Tras la Manta "Aquí no está persiguiendo mafias. Aquí están persiguiendo pobres. / Si realmente están persiguiendo mafias están en el puerto. Si realmente están persiguiendo a la gente que lo vende, están en los almacenes de Badalona. No pueden venir a casa de personas, decomisar, llevarse detenidos, provocar... porque esto es una provocación." A més del pis del Besòs, també a Badalona s'ha escorcollat un altre domicili en el marc de la mateixa operació, en la qual ha participat també la unitat de vigilància duanera de l'Agència Tributària.

Els agents han escorcollat des de les 10 h dos habitatges, un al carrer de Palerm, al barri del Besòs, i un al carrer de Càceres, del barri de Sant Roc de Badalona. Presumptament, aquests pisos servien de magatzem de distribució de productes destinats a la venda ambulant il·legal. A més de diverses furgonetes de la Guàrdia Urbana, un camió dels serveis de neteja de l’Ajuntament ha participat en l’operatiu per endur-se el material decomissat.

Els tres cossos policials han confiscat 5.500 articles falsificats, entre roba esportiva, calçat, ulleres de sol i perfums, així com 6.400 etiquetes adhesives i 628 xapes de marques per falsificar productes. També s’han decomissat 2.400 euros i 446 productes electrònics. A més, s’han detingut dues persones acusades d’un delicte contra la propietat industrial.

Quan la Guàrdia Urbana s’ha emportat un home emmanillat del número 2 del carrer de Palerm, s’ha produït un moment de tensió entre la policia i la trentena de persones que seguien des del carrer l’operació policial.

Des del col·lectiu Tras la Manta, consideren l’operació policial “una provocació”. Victoria Columbia ha criticat que “es persegueixen pobres” i que les màfies que hi ha al darrere de la venda a la manta “estan al port” i la gent que ven els productes “està als magatzems de Badalona”. També ha lamentat el dispositiu el sindicat de manters.