Les Piscines Picornell són les úniques piscines per a nudistes de la vintena que hi ha a la ciutat de Barcelona. Tots els dissabtes no festius s’hi pot accedir sense banyador, de nou del vespre a 11 de la nit. A l’hivern la cosa canvia i els nudistes també hi poden accedir tots els diumenges, d’un quart de cinc de la tarda a les sis. A banda d’aquestes franges horàries el cap de setmana, l’oferta a la resta de la ciutat és inexistent.

A part, els nudistes de la ciutat poden gaudir de la platja de la Mar Bella. Però el col·lectiu es queixa que cada vegada els treuen més terreny. Aquest matí s’han aixecat amb una sorpresa, el nou senyal que delimita l’espai dedicat els nudistes s’ha mogut uns 20 metres, menys lloc per a uns usuaris que, diuen, se senten cada vegada més arraconats. Però no és l’únic motiu de queixa. Les gandules del xiringuito que està situat en aquella zona també exerceixen certa pressió i des del col·lectiu de nudistes denuncien que fa augmentar la presència de persones amb banyador a la seva zona. Elisenda Fernàndez, portaveu del col·lectiu Nucat i del Club Català de Naturisme, es queixa de l’allau massiu de tèxtil en aquesta platja, sobretot a causa de les festes que organitza el xiringuito de la zona en ple agost i que poden arribar a concentrar més de 5.000 persones. Un fet que fa que els naturistes no se sentin còmodes en un espai que en principi està reservat per a ells.

Per tal d’evitar la desaparició de la zona nudista per falta d’ús, els usuaris demanen que la senyalització de la platja sigui més clara i que en la mesura del possible es puguin guanyar més metres de platja perquè puguin respirar més tranquils