Per Vilà, la solució de la venda ambulant il·legal no és augmentar les actuacions policials: “Poden ser efectives, però els treuen d’un lloc per posar-los a un altre.”. Per aquest motiu considera que cal enfocar les polítiques cap a la regularització dels manters ocupant-los amb llocs de feina dignes.

La síndica també ha apuntat que no és un tema nou, sinó que ja en parla des de l’informe de 2013, i que s’ha de reclamar a l’Estat que prengui part en el conflicte perquè és qui té competència en la llei d’estrangeria. Tot i així, ha apuntat al ‘BTV notícies matí’ que no hi ha una solució “màgica ni ràpida” i que cal coordinar accions entre les diferents administracions.

El turisme, font de conflictes

L’altre gran tema que Vilà abordarà des de l’inici del seu segon mandat, que va renovar el plenari del mes de juny, és el turisme. D’una banda en relació amb el “top manta”, ja que durant els mesos d’estiu és quan més persones estrangeres compren productes a la manta.

De l’altra, la sindicatura vol emprendre accions per millorar la convivència entre els efectes del turisme (la congestió de la mobilitat i el soroll en terrasses i places) i els veïns. Vilà ha apuntat que els darrers mesos ha rebut preocupacions d’associacions de veïns de Gràcia perquè temen viure un procés d’alienació del barri com ha succeït a la Barceloneta.

Per tirar endavant les accions i poder ampliar la coneixença de la sindicatura entre la ciutadania, Maria Assumpció Vilà ha explicat que es reunirà amb el govern municipal i la resta de forces del consistori per presentar el pla de la institució i demanar més recursos fins a 2021.