La germana de la sotsdirectora -i no directora, com inicialment es pensava- de l’oficina de CatalunyaCaixa situada al carrer de Ganduxer ha explicat que la víctima no tenia problemes amb ningú. De fet, ha afirmat haver mantingut converses amb ella sobre si la crisi econòmica havia comportat conflictivitat entre clients i treballadors de l’oficina, i que ho havia negat rotundament.

Tot i que la policia continua investigant si hi havia cap relació entre l’assassí i la víctima, alguns companys seus expliquen que no n’era l’objectiu principal: “Un home que semblava ser client va entrar, va demanar per la directora, no hi era… I va acarnissar-se amb la sotsdirectora”, ha afirmat Lídia Herrero, companya de la víctima.

Les investigacions dels Mossos d’Esquadra estan sota secret de sumari, però vinculen la mort de la sotsidrectora de l’oficina bancària amb la d’un altre home, al carrer de Johan Sebastian Bach, a pocs metres del banc.

Desprotecció dels treballadors

Per la seva banda, els sindicats denuncien la situació de desprotecció amb què treballen a les oficines bancàries. Segons el secretari general d’UGT a CatalunyaCaixa, Ignasi Rivera, “la situació, tot i ser imprevisible, es podria haver evitat amb les mesures de seguretat pertinent”. Rivera ha recordat que va haver-hi una època en què l’augment d’atracaments va comportar un increment del blindatge de les oficines; en l’actualitat, contràriament, denuncia que s’ha prioritzat la protecció dels diners amb les tecnologies digitals, però no la dels treballadors.

Com a mostra de condol, el grup BBVA ha cancel·lat tots els actes previstos per a aquest dimecres. De moment no hi ha fixada data de reobertura per a l’oficina del carrer de Ganduxer.