L’estat de la pista fa perillar les competicions, ja que la federació catalana els deixa només competir a Tercera. “El primer equip ja fa tres anys que s’ha hagut de vendre la categoria perquè les instal·lacions no compleixen els requisits mínims –explica David Gutiérrez, president del Club de Bàsquet Social Canyelles–. És una llàstima perquè les jugadores es guanyen l’ascens de categoria però no poden gaudir-la. Encara no m’explico com no marxen a altres clubs.”  El club havia arribat a tenir 20 equips amb uns 300 jugadors, però actualment només manté dos equips federats. Pel camí han perdut jugadors i equips. El darrer, un de veterans de més de 65 anys, que no va poder combatre les inclemències del temps. A banda de la vessant esportiva, el Canyelles també té una escola de bàsquet i un esplai amb un centenar de nens que ofereix si setmanes de lleure i esport per només 200 euros.

Fins ara, el club no ha aconseguit que l’Ajuntament cobreixi la pista. Fins i tot el Canyelles ha posat damunt la taula altres alternatives de finançament com ara un patrocinador. “Hem aconseguit capital privat, ens donen 50.000 euros. I l’Ajuntament només hauria d’aportar uns 60.000-70.000 euros, depèn del que es vulguin gastar. Només els demanem un sostre i quatre parets, perquè ja tenim vestidors, encara que no són els millors del món”, afirma Gutiérrez.

L’Ajuntament en la darrera reunió els ha ofert la possibilitat de fer ús del poliesportiu que es construirà al carrer de l’Artesania. El club creu que aquesta no és la millor solució perquè aquest equipament està situat entre quatre barris i cap no disposa d’una pista coberta. És per això que el CBS Canyelles continuarà mobilitzant-se fins a aconseguir el seu objectiu: una pista coberta digna.