Tot i que Comín no ha avançat els motius pels quals la sindicatura creu que la forma jurídica de Barnaclínic “no és còmoda”, ha apuntat que la clínica no acaba d’encaixar bé amb la llei general de Salut ni la de Patrimoni. Per això, la conselleria ha encarregat un estudi per conèixer quines altres formes jurídiques podria tenir el futur centre, entre les quals es contempla una fundació sense ànim de lucre.

Comín ha assegurat que “hi haurà continuïtat” entre el tancament de Barnaclínic actual i l’entrada en funcionament del centre futur: “A cap pacient que en aquests moments estigui sent tractat a Barnaclínic se li aturarà el tractament”, ha sentenciat.

Repensar el model

Mes enllà del cas de Barnaclínic, Salut reprendrà els tràmits per revisar el marc legislatiu que regula l’activitat privada en els centres de salut públics. Comín ha assegurat que la revisió es va interrompre quan la Sindicatura de Comptes va fiscalitzar Barnaclínic i que ara, amb les conclusions a la mà, es disposa de “més elements” per redactar una nova llei.