Aquest dilluns, després de produir-se l’accident, l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil ja va prendre declaració als tripulants del vaixell mercant rus i també els dos pescadors supervivents de l’accident que van poder ser rescatats. Ara, però, el jutge ha obert una investigació per aclarir els fets. També ha obert diligències per saber qui és el propietari del vaixell mercant rus i l’asseguradora de l’embarcació.

Les incògnites

La principal incògnita a resoldre és per què el vaixell mercant rus va girar a l’esquerra sobtadament sense tenir en compte que el pesquer tenia prioritat. També cal dirimir per què cap de les dues embarcacions no va aplicar el Reglament internacional per prevenir abordatges al mar, que obliga les tripulacions a estar atents als vaixells que hi ha al voltant i fer maniobres en cas d’una possible col·lisió.

Per això Jaime Rodrigo de Larrucea, professor de dret marítim, creu que la culpa és compartida. El  pas següent, segons el professor, és que el jutge demani a Capitania Marítima un informe tècnic detallat dels últims moviments de les dues embarcacions.