La campanya Taca’t pel Càncer Infantil ha recollit 400.717 € per investigar aquesta malaltia. Les donacions s’han aconseguit gràcies a 864 xocolatades que s’han fet a diverses escoles, entitats i empreses d’arreu de l’estat, la majoria a Catalunya. Les nou entitats impulsores del projecte han presentat aquest dimecres les dades a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i també han donat els premis al concurs de fotos que es va organitzar per la campanya.

El doctor Jaume Mora, director científic del centre de càncer de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha remarcat la importància d’investigar aquesta malaltia, ja que “no té res a veure” amb altres càncers que pateixen els adults. Arreu de l’estat es diagnostiquen cada any uns 1.200 casos de càncer infantil, més de 200 a Catalunya.

Les donacions aniran destinades a projectes d’investigació, dividits en quatre àmbits: leucèmies, sarcomes, teràpies per combatre els càncers que es resisteixin i nous marcadors que permetin pronosticar millor la resposta dels tractaments.

60.000 per les teràpies alternatives

L’hospital també iniciarà una unitat pionera per assessorar famílies de programes complementaris. Es preveu destinar 60.000 € del total dels recollits en teràpies alternatives com tractaments de nutrició, acupuntura o reflexologia. També es vol generar un coneixement al voltant d’aquest camp que, fins ara, no ha estat gaire explorat per la medicina tradicional.