Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 37 anys acusat de retenir i maltractar la seva exparella durant tres dies. Després de prendre declaració a víctima i agressor, el jutge l’ha deixat en llibertat i ha demanat una ordre de protecció per a la víctima. L’agressor té prohibit comunicar-se amb la víctima i apropar-se a menys d’un quilòmetre d’ella.

Agents de la policia van detenir l’home al pis de la víctima al districte de Sant Martí, després que els Mossos tinguessin constància que una dona estava retinguda contra la seva voluntat per la seva exparella. Un cop a dins, la víctima va explicar als agents que feia tres dies que l’home s’havia presentat al seu domicili, on l’havia retingut i l’havia agredit físicament. Posteriorment, l’havia obligat a mantenir relacions sexuals.

L’home li va trencar el mòbil perquè no es pogués comunicar amb ningú. I, durant tres dies, la va sotmetre a una situació de pànic permanent perquè no s’escapés del pis. Finalment, la dona va poder accedir a un ordinador que va fer servir per comunicar-se amb un conegut a través d’un correu electrònic. Aquest és qui va avisar els Mossos d’Esquadra. Un cop dins del pis, els agents van detenir l’autor de l’agressió sexual i de la detenció il·legal.

En les declaracions davant del jutge, la víctima va denunciar retenció il·legal (perquè en tot moment va estar controlada per l’home), però no va denunciar agressió sexual, una denúncia necessària per perseguir aquests delictes. La causa queda oberta per detenció il·legal i maltracte.