El portaveu del PPC ha demanat també l’empara de la Mesa i de la presidenta del Parlament de Catalunya, pel que considera “un acte greu d’intolerància i de falta de respecte democràtic”. Santi Rodríguez afirma que “no és admissible que un grup parlamentari organitzi actes d’escarni contra un altre” i ha demanat al Parlament que “adopti les mesures necessàries”. Rodríguez també ha dit que el text de la convocatòria és una amenaça quan afirma que “la por canviï de bàndol”. El PPC ha demanat al president del Parlament que, “si vol mantenir la legitimitat, ha d’abstenir-se de prendre cap mena d’acord amb aquest grup parlamentari”.

La Candidatura d’Unitat Popular forma part de la campanya “Independència per canviar-ho tot”, impulsors de la plataforma Desobeïm. Precisament, el portaveu de la plataforma Desobeïm Barcelona, Joan Sebastià, ha explicat a BTV que “l’escarni es manté” i ha denunciat que “el que és antidemocràtic és l’actuació del Partit Popular i d’Alícia Sánchez-Camacho respecte a la consulta del 9-N”. En el comunicat, Desobeïm indica que la protesta vol “visualitzar que la direcció del PP ha segrestat el dret democràtic a tota la població de Catalunya a decidir el seu futur” i apunta que “els escarnis són una forma pacífica de protesta”. L’escarni està convocat aquest dijous a les 18.30 h davant la Casa Batlló del passeig de Gràcia.

Des de la CUP han restat importància a les declaracions de Santi Rodríguez i han afirmat que “la protesta serà pacífica i es troba amparada per la legalitat” a través d’una sentència que indica que els escarnis són “un mecanisme ordinari de participació democràtica de la societat civil”.