Hospital Vall d'Hebron

L’Hospital Vall d’Hebron ha posposat operacions no urgents a causa d’un problema de climatització que afecta les instal·lacions. Segons han informat fonts del centre hospitalari, aquest pla de contingència no afecta els quiròfans de les urgències i els trasplantaments, que s’estan realitzant “amb normalitat”, sinó només les operacions “programades”, que s’estan posposant fins que no se solucioni l’avaria.

La incidència en la climatització va començar aquest dimarts 16 d’agost. El problema de la climatització afecta tant la temperatura de l’interior de l’hospital com també el “reciclatge de l’aire”. Això, segons fonts de l’hospital, ha portat a reduir l’activitat en quiròfans per “seguretat”. En total, s’han posposat sis cirurgies aquesta setmana. Tota la resta, les urgents, s’han pogut mantenir gràcies a sistemes d’aire condicionat “externs” instal·lats en aquelles sales on era necessari.

En cerca d’un sistema per funcionar

En una circular interna de principis de setmana enviada al correu dels treballadors, es recollia que s’estava treballant en un “sistema alternatiu” perquè l’hospital pugui funcionar amb normalitat “la resta de l’estiu”.

El parc sanitari Vall d’Hebron és la suma de quatre hospitals: el General, l’Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, i s’inscriu al campus universitari del mateix nom.