bandera vermella platja fòrum

A la platja del Fòrum de Sant Adrià de Besòs oneja aquest dijous la bandera vermella per un estat “deficient” de la qualitat de l’aigua. Així ho ha comunicat Protecció Civil i ho informa l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Això vol dir que en aquest punt del litoral està prohibit el bany i, per tant, els banyistes que desitgin capbussar-se a l’aigua hauran de desplaçar-se a altres indrets costaners.

La bandera vermella arriba després de les tempestes de les darreres hores, que han alterat la mar i han perjudicat la seva qualitat. De fet, el bany està prohibit també per la mala qualitat en altres platges de Catalunya com la de Punta de Roses, Mas Pinell de Torroella de Montgrí, la de Viladecans o la de l’Estany de Gavà.

Sense bany per tempesta elèctrica

Fins i tot hi ha platges on en les darreres hores s’ha prohibit el bany per tempesta elèctrica, sobretot a municipis de la Costa Brava. És el cas de Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Palamós. Precisament el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu que les tempestes es repeteixin durant aquest dijous al quadrant nord-est del país.

A Barcelona, bandera groga a totes les platges

En canvi, a Barcelona ara per ara oneja la bandera groga, un color que ja s’ha vist alguns dies aquest 2022, ja sigui per mala qualitat de l’aire o, fins i tot, per meduses. Aquesta vegada, però, d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, l’estat del mar i la qualitat de l’aigua són regulars.