bombolla amiant nau escola llacuna

Ja s’ha començat a instal·lar la bombolla hermètica per retirar l’amiant que hi ha a la nau industrial del número 217 del carrer de Pallars, a tocar de l’Escola la Llacuna. Els treballs han de durar tres setmanes i segons la previsió de les obres, la coberta hauria d’estar lliure de fibrociment aquest setembre.

La bombolla cobrirà per complet tota la teulada de l’edifici, de titularitat municipal, per poder fer el desamiantat de manera segura, com ja es va fer pel sostre del Mercat de l’Abaceria, a Gràcia. La part principal dels treballs s’estan fent a l’estiu, per fer-ho coincidir amb l’aturada de l’activitat de l’Escola la Llacuna.

L’Escola la Llacuna feia més de 10 anys que demanava la retirada dels elements amb amiant d’aquesta antiga nau industrial que tenen a tocar del pati del centre. L’any 2019 ja se’n van retirar els elements interiors de fibrociment, un fals sostre i algunes canalitzacions i només quedava pendent la coberta.

Quedarà pendent rehabilitar l’edifici i definir el projecte

El pressupost de les obres per eliminar el fibrociment és de 300.000 euros, i un cop substituïda la coberta quedarà pendent la rehabilitació de l’edifici. 

Aquesta nau municipal està qualificada d’equipament i la intenció es dedicar-la a activitats veïnals, però encara no hi ha projecte. Per la seva banda, l’Escola la Llacuna voldria que fossin usos compartit, i que el centre la pogués utilitzar en horari escolar, ja que hi tenen accés directe des del pati.