Durant els quatre dies que ha durat el Mobile World Congress els Mossos d’Esquadra han registrat 56 delictes contra el patrimoni, dels quals un 78 % han estat furts. Així mateix, en el marc del dispositiu de seguretat per al congrés s’han detingut 13 persones.

La policia catalana no ha actuat només al recinte firal. Per exemple, aquest dijous a les 7 h tres persones han robat a un congressista una maleta i un maletí amb el mètode conegut com la taca a la zona de facturació de la Terminal 2 de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Gràcies al visionament de les càmeres de seguretat, agents dels Mossos d’Esquadra de l’aeroport han fet recerca dels lladres per la zona i els han detingut. Els Mossos han recuperat els objectes sostrets i els han pogut retornar al seu propietari.

Acta administrativa per un dron

Durant la celebració de l’esdeveniment també s’ha localitzat un dron que sobrevolava la zona aèria restringida i per això se li ha aixecat una acta administrativa per vol il·legal. Els Mossos recorden que tots els drons, independentment de la mida, són considerats aeronaus i es regeixen per la normativa aèria i tenen l’obligació de respectar-la. A més, amb motiu de la celebració del MWC els vols de drons i altres aeronaus, a excepció dels serveis d’emergències, estaven prohibits.