Ponsatí ha volgut agrair públicament la vista i animat al sector educatiu a explicar i comunicar sempre els possibles atacs que pateixin les escoles catalanes per tal de poder-hi fer front. La consellera també ha aprofitat l’ocasió per reivindicar el paper de l’escola catalana com a “columna vertebral de la democràcia, la cohesió social i la catalanitat” i ha assegurat que la comunitat educativa està decidia a treballar perquè ho continuï sent.

Després de la reunió també ha parlat el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, qui ha afirmat que “és molt important oposar-se al 155”. També ha lamentat l’atac contra “la llibertat de càtedra dels mestres”, tot assegurant que actualment s’està dient els centres educatius que no es poden parlar de segons quines coses perquè estan adoctrinant. Font considera aquesta situació d’inacceptable.

Font ha recordat que per ells la consellera legítima és Ponsatí que va ser nomenada per Carles Puigdemont. A més ha recordat que des del sindicat de mestres no es reuniran amb el ministre Méndez de Vigo ni amb l’administració espanyola, ja que consideren que aquest “ha pres el que el poble català havia decidit”.

El portaveu d’USTEC s’ha volgut sumar al missatge de la consellera d’empoderar el professorat i ha animat a la societat a estar amb l’escola més que mai.