L’estació meteorològica de BTV no enregistra pluja des del dia tres de juny, quan només van caure al voltant de tres litres per metre quadrat. Una pluja molt feble que fa que ens hàgim de remuntar fins al passat 20 de maig per trobar un episodi de pluja més significatiu. D’altra banda, el vent sec de ponent i les temperatures altes d’aquests últims dies també han afavorit que el risc d’incendi sigui elevat i, en cas que algun petard o alguna foguera de Sant Joan generés algun incendi, també en facilitarien la propagació.

Des del maig i fins al setembre, Bombers de Barcelona centra els seus efectius al parc de Collserola amb la campanya forestal d’estiu, que, com cada any, vol prevenir possibles incendis forestals, i més durant la propera nit en què el foc és part de la tradició festiva de Sant Joan.

L’Ajuntament també ha activat un dispositiu especial de neteja per a la resta de zones de la ciutat i ha previst un dispositiu específic de neteja de les fogueres de la ciutat per al matí del dia 24, que desplegarà un total de 46 equips amb 107 operaris.

Per evitar que les celebracions de Sant Joan puguin causar algun foc descontrolat, la Generalitat ha creat una pàgina web amb consells de com fer una foguera. La Diputació de Barcelona també dóna consells als ciutadans en un fullet editat expressament per aquesta revetlla.