Treballen sense parar des d'ahir al vespre per enllestir les coques. En aquesta pastisseria preveuen vendre'n més de 1.400 i per això no poden abaixar el ritme. A la botiga, aquest matí els clients han fet cua per emportar-se'n una. Alguns fins i tot, l'han comprada abans de marxar a passar el cap de setmana fora. JAUME MARTÍN "Marxo a Banyoles però tot i això hem preferit comprar-la aquí perquè venim cada any..." STAND UP: "Les vendes es mantenen tot i que cada vegada els clients redueixen més el pressupost. De fet, alguns han hagut d'escollir coques més petites que altres anys." ALBERT FORTEA "Ens mirem el pressupost..." ANTONI BELLART gerent de la pastisseria Triomf "Abans en feiem de dos quilos però ara és impossible.... En aquesta pastisseria s'han adaptat a les noves necessitats i ofereixen coques de 200 grams per vuit euros. Una opció que permet als clients mantenir la tradició sense renunciar a la qualitat. Decles: prefereixo la coca de pastisseria clar.... Pel que fa a les preferències, la que té més èxit és la de briox amb fruites i pinyons. Una coca, que ningú no es resisteix a tastar. "Estoy de vacaciones, pero he oído hablar de esta tradicion y he venido a probarla." "Tinc sucre però m'és igual. Un dia és un dia. I és que la coca és, per a molts, un element irrenunciable.

El forn artesà l’Obrador elabora la curiosa Coca del Solstici de Sant Joan

per encetar l’estiu amb la panxa plena. La coca pretén ser un homenatge a la nit més curta de l’any, té un sol dibuixat amb crema i està farcida de crema cremada.

A la pastisseria Triomf, a la rambla del Poblenou, han pensat en les butxaques dels seus clients. Hi ha la versió mini i anticrisi, es tracta d’una coca de no més de 200 grams que costa al voltant d’uns vuit euros. Els treballadors d’aquest establiment treballen sense parar des de les nou de la nit de divendres. Tot i que, en un principi pensaven que caurien les vendes pel fet de coincidir Sant Joan amb el cap de setmana, sembla que es mantenen positius. Preveuen que vendran unes 1.400 coques.

El Gremi de Pastissers assegura que per tal de contrarestar la baixada de vendes, els pastissers tenen un assortit més variat. Es calcula que es vendran al voltant de 1.600.000 coques per la diada, d’una mida més petita, que ha estat la tònica dels darrers anys.