Es nota que són ja les últimes hores abans de la revetlla. Tot i així, aquesta botiga de l'avinguda de Roma ja fa molts dies que proveeix els clients de tot tipus de petards. Però els més venuts cada any són més o menys els mateixos. Es calcula que els catalans ens gastarem en total uns 8 milions d'euros en pirotècnia. Però cadascú té el seu pressupost. ANTONI MACÍAS "La crisi és molt forta i cada any gastem el més just, perquè passin una bona estona i poca cosa més." NÚRIA BALÍN "Més o menys hem gastat el mateix que sempre, com que és una vegada l'any i els dos treballem ho podem fer." La mesura anticrisi d'aquest establiment ha estat el descompte estrella del 6 x 3: els clients compren qualsevol producte d'aquest catàleg i en paga només la meitat. Aquesta nit s'encendran entre 300 i 400 tonelades de petards, però el més important abans de començar la festa és tenir clars uns quants consells. MARTÍN GUIJARRO, gerent Petar2M.com "No es poden agafar els coets amb la mà. Un producte pirotècnic sempre s'ha de deixar al terra, encendre i allunyar-se, és el més pràctic." A tot Catalunya hi ha més de mil establiments on comprar material pirotècnic, amb 70 punts de venda més que l'any passat, la majoria a l'àrea de Barcelona.

A la província de Barcelona, la Delegació del Govern ha habilitat 701 punts de venda de pirotècnia. A tot Catalunya en són 1.016. Ja fa dies que han començat a vendre tot tipus de petards i han aplicat diversos descomptes per fer front a la crisi. Es preveu que les famílies gastin entre 25 i 30 euros de mitjana.

Cal anar amb molt de compte a l’hora d’encendre els petards. El que recomanen els experts és deixar-lo a terra, encendre’l i allunyar-se’n ràpidament. D’aquesta manera, diuen, s’eviten molts incidents.

Al llarg de la nit uns 40 agents forestals es desplaçaran a les zones de més risc de foc per petards i fogueres, que habitualment són les zones urbanitzades properes als parcs. La Diputació de Barcelona ha editat el fullet ‘Revetlles sense incendis‘ amb consells per als ciutadans i la Generalitat recomana, en aquest web, no guardar-se els petards a les butxaques o no llançar coets d’artifici prop del bosc.

El Conseller Felip Puig va advertir divendres que l’amenaça de risc d’incendis és superior que els anys anteriors, i va demanar que es respectessin les restriccions per encendre fogueres. Per això, més de mil bombers estaran actius al llarg de la revetlla.

L’any passat, a Catalunya, hi van haver més de 300 persones ferides, la majoria per cremades.