Fins ara s’havia trobat part del baluard de Sant Antoni de l’antiga muralla aixecada al segle XVII i un tram de la contraescarpa (el mur extern del fossar que envoltava la ciutat). Les dues peces es podrien exhibir parcialment al públic un cop s’hagi reformat el mercat.

La previsió és acabar la primera fase de reforma pels volts del 15 de juliol. Aquesta primera etapa ha consistit a construir els murs de pantalla per executar els fonaments. Un cop això estigui enllestit començaran els treballs arqueològics, que s’allargaran fins al novembre. Les excavacions es portaran a terme a petició de Patrimoni de la Generalitat amb l’objectiu de comprovar si hi ha més restes a banda del que ja s’ha trobat. Per evitar que res no passi desapercebut, es preveu buscar en tot el perímetre del mercat a dos metres de profunditat.

A través de l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) el consistori ja ha tret a concurs per la via urgent les obres de moviment de terres auxiliar a l’excavació arqueològica, amb un pressupost de 428.000 euros. La segona fase de la reforma hauria de començar al gener, un termini que els comerciants esperen que es compleixi.