Dia d'absoluta normalitat en aquest centre del Poblenou, on asseguren que totes les famílies han portat els nens a l'escola. Els pares han justificat així la decesió presa. AMARANTA "No hemos hecho huelga hoy, aunque estoy deacuerdo con los motivos por los que se convoca, porque tengo dos hijos y no tengo donde dejarlos." JAVIER "L'any passat va haver-hi vagues, si aquest any comencem amb vagues i no portem els nens al col·le, jo crec que està justificada però no hem de deixar de portar els nens a l'escola." ALBERT "És molt difícil poder trobar solucions a l'alternativa de poder portar els nens al col·le si tots dos pares treballen." En altres centres de la ciutat, però, hi ha famílies que sí que han secundat l'aturada. A secundària aquest ja és el tercer i últim dia de vaga. Una aturada que ha convocat el sindicat d'estudiants i que ha tingut un seguiment desigual fins i tot entre els diferents grups d'un mateix centre. La majoria de grups d'ESO i batxillerat de l'Institut Valldemossa han fet classe amb normalitat, si bé en alguns dels grups s'havia votat secundar l'aturada i l'assistència ha estat minoritària. MARTA ZAMORA, alumna 4t ESO "He vingut a classe perquè hi ha assignatures que no em convé perdre i, és clar, les matèries segueixen. Jo tinc el dret a fer vaga i els altres dies sí que l'he feta." ISMAEL CUEVAS, alumne 4t ESO "Necessitem autorització i els meus pares no me la van firmar i per això no he pogut fer vaga." Tant escoles com instituts protesten per la reducció de pressupost i la reforma educativa del govern central.

L’aturada ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants i per la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (CEAPA) a 1.100 centres d’ensenyament secundari de tot l’Estat. La FAPAES, la Federació d’Associacions de Pares de Secundària a Catalunya, ha donat suport a la protesta i ha animat les famílies que aquest dijous no portin els fills a classe. Als centres, però, el seguiment ha estat molt desigual. Tot i que molts pares estan d’acord amb els motius de la vaga -en protesta contra la política de retallades d’ensenyament i la reforma educativa del PP-, han portat els fills a classe amb normalitat perquè no tenien ningú que se’n cuidés.

La d’aquest dijous ha estat la tercera i última jornada de vaga. Batejada com la “setmana de la lluita”, les aturades s’han repetit dimarts, dimecres i dijous. És la manera que tenen els estudiants de protestar contra el que ells consideren un ensorrament de l’escola pública. Denuncien, entre altres qüestions, l’acomiadament de 60.000 professors i l’eliminació de les beques menjadors i de llibres de text a centenars de milers de famílies.

La primera jornada de vaga va tenir un seguiment molt desigual i també ho van ser les dades de participació. Mentre que el Sindicat d’Estudiants va assegurar que l’aturada s’havia produït a més de 1.100 centres de secundària de tot Espanya, el Ministeri d’Educació va xifrar el seguiment mitjà en un 20%. Pel que fa a Catalunya, el sindicat va assegurar que la participació havia estat del 70%.

Una xifra que es va superar a la segona jornada, quan, segons el sindicat, la vaga va tenir un seguiment del 90% a Catalunya. Ahir dimecres, a més, es va celebrar una gran manifestació pels carrers de la ciutat.

Aquest dijous hi ha convocada una nova manifestació a bona part de les ciutats de l’Estat com València, Madrid o Alacant. A Barcelona, però, no se celebrarà perquè els alumnes no han aconseguit convèncer els sindicats de professors perquè s’hi afegeixin.

Aquest dissabte faran balanç de les 72 hores d’aturada en una assemblea que faran a la seu del Sindicat d’Estudiants.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a