Les previsions meteorològiques per a aquest proper cap de setmana a Barcelona indiquen pluges fortes, que sobretot ens afectaran divendres i dissabte. La setmana passada també va ploure dissabte i, malgrat que l’estudi que elaborat de forma conjunta per l’equip de BTVnotícies i BTVmeteo, no mostra uns patrons pluviomètrics clars a l’hora d’afirmar o desmentir la creença que sempre plou durant el cap de setmana, sí que hem d’assenyalar que, en l’anàlisi de dades dels últims cinc anys a  l’Observatori Fabra, el 2011 i el 2007 mostren el dissabte com el dia més plujós.

Segons un estudi anterior realitzat per l’Alfred Rodríguez Picó, meteoròleg de la casa, en què mostrava l’anàlisi de dades d’un altre observatori de la ciutat, es conclou que el dia més plujós de la setmana és el dijous, seguit del dilluns i el diumenge.

Si ens basem en els resultats d’altres estudis realitzats en altres països s’arriba a la conclusió que la precipitació no entén de dies de la setmana. Malgrat tot, sí que hi ha una tendència que plogui més els dies laborables, perquè és quan hi ha més partícules contaminats a l’atmosfera, fruit del trànsit i l’activitat industrial. Aquestes partícules actuen de nuclis higroscòpics, és a dir, nuclis de condensació que faciliten la formació dels núvols i que, en determinades situacions meteorològiques, poden acabar desencadenant pluges.