El convergent Xavier Trias i el republicà Alfred Bosch proposaran a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres que s’iniciïn els tràmits per concedir aquesta distinció de l’Ajuntament de Barcelona a Muriel Casals.

En una compareixença conjunta, Trias ha destacat la trajectòria de Casals i el fet, ha explicat, que ha contribuït a mobilitzar la societat civil. De la seva banda, Bosch ha remarcat l’amistat que mantenia amb la diputada de Junts pel Sí. El líder d’Esquerra a la ciutat també ha dit que “ara haurem d’arreglar el món sense ella, però per ella, i per tots aquells que han contribuït que hàgim pogut arribar fins aquí”. Ara, esperen que la proposta compti amb el suport de tots els grups municipals.

L’acte d’homenatge a Muriel Casals es farà dijous al Parlament

D’altra banda, aquest dijous a les 17 h a l’auditori del Parlament de Catalunya es farà un acte d’homenatge a Casals. Després d’aquest acte més oficial es farà una concentració a partir de les 19 h al Parc de la Ciutadella, on aquests dies ja s’han pogut veure ofrenes espontànies per recordar Muriel Casals.

En l’acte institucional hi assistiran tots els grups parlamentaris i hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.