Arriba la primavera i les platges de Barcelona es posen a punt per a la temporada de bany. Aquest dilluns s’han iniciat les tasques de neteja de la sorra. El treball es realitza amb tractors, que arrosseguen unes grans arades que remouen la sorra fins a 50 cm de profunditat. D’aquesta manera s’aireja i permet l’entrada dels raigs de sol, que tenen un efecte desinfectant. Després, es farà el garbellament per anivellar la sorra.

Aquestes feines es fan després d’un hivern que ha malmès algunes de les platges del litoral barceloní. El temporal marítim de l’1 i 2 de març va ocasionar problemes a la majoria de platges de l’àrea metropolitana i ja es van haver d’intervenir per retirar sorra de les dutxes i instal·lar-hi mobiliari urbà nou. En total s’han substituït 25 passeres a tota l’àrea metropolitana. Aquesta temporada s’estrenarà també una nova torre de vigilància per als socorristes a la platja de la Nova Icària. 

Un pla preventiu per evitar el desgast de les platges

Des del Servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’assegura que hi ha una regressió “important i accelerada” de l’espai al llarg dels últims anys. Per això, demanen la implicació del Ministeri de Medi Ambient i la Generalitat per posar en marxa un pla preventiu que freni els efectes dels temporals al litoral.

L’AMB defensa que ja  fa anys que el litoral de Barcelona i de l’entorn metropolità perden sorra, per diverses causes, entre les quals el canvi climàtic i les construccions i edificacions a primera línia de mar.