Les cues han estat la constant del Saló de l’Ensenyament, que ha tancat aquest diumenge amb un nou rècord de participació. Més de 100.000 persones, sobretot estudiants de batxillerat han passat per la Setmana de la Formació i el Treball, que inclou el Saló.

La directora del Saló de l’Ensenyament, Roser Soley ha destacat l’èxit de la internacionalització del certamen. Enguany hi han participat 29 universitats xineses de la província de Zhejiang que han informat de l’oferta educativa al gegant xinès.

En aquesta edició hi han participat 230 expositors. Els estudis impartits en anglès, juntament amb els relacionats amb les ciències de la salut, l’economia, la tecnologia i l’entorn digital han centrat la majoria de consultes dels estudiants que volen accedir a la universitat. Destaquen les consultes sobre els graus de medicina, infermeria, economia, administració i direcció d’empreses, educació i els estudis vinculats amb les noves tecnologies (videojocs, dades massives, ciutats intel·ligents…)

La robòtica i els processos industrials, els productes estrella en FP 

Els cicles formatius relacionats amb la robòtica i els processos industrials, el màrqueting, la sanitat i les activitats físiques i esportives, així com sobretot el batxillerat tecnològic, han centrat enguany bona part de les consultes dels futurs estudiants que han visitat el saló.

Un dels punts forts del Saló és l’atenció personalitzada. En aquest sentit, durant els cinc dies que ha durat el certamen, els serveis d’orientació habilitats pel Departament d’Ensenyament, la Secretaria d’Universitats i el mateix Saló de l’Ensenyament, també amb Educaweb, han atès més de 13.000 persones.

Pel que fa a Futura, el Saló dels Màsters i els Postgraus, que va tancar portes ahir dissabte, els programes impartits en anglès o altres llengües foranes i relacionats amb les ciències de la salut (biomedicina, psicologia, infermeria…) les ciències socials (educació, administració i direcció d’empreses…), i les tecnologies de la informació (dades massives, indústria 4.0, innovació…) han centrat la major atenció entre els visitants.

En l’edició d’aquest any també ha estat protagonista l’estand de l’Exèrcit. La presència de militars al Saló ha anat acompanyada de protestes de diversos col·lectius.