Aquest diumenge s’ha constituït oficialment la Crida per la Llibertat. L’entitat té la intenció d’aturar “la repressió política” amb una estratègia de lluita no violenta, però sense claudicacions. Per això, insta les entitats i partits polítics sobiranistes a pujar un graó en l’anomenada Revolució dels Somriures i afegir-se a la seva estratègia.

De moment la Crida no ha detallat quin és el seu pla d’acció, només ha avançat que la setmana que ve començaran a desplegar una campanya que porta per nom “Silencis per la llibertat”. Seran accions de 15 minuts amb les quals “assenyalaran tots els espais d’ocupació judicial i d’altres tipus que hi ha a Catalunya” ha explicat Àngel Colom, un dels impulsors de l’entitat. Asseguren que la intenció és fer com estàtues i no moure’s del lloc per fer efectiva la denúncia.

Les prioritats de la Crida per la Llibertat són defensar l’alliberament dels empresonats i exiliats pel procés sobiranista, la recuperació de les institucions catalanes i el desplegament de la república fent accions de “defensa civil del país”. Colom ha explicat que promouran fer com durant la independència de l’Índia i ha encoratjat els assistents a mantenir-se actius en les mobilitzacions.

En paral·lel, també tenen pensat crear una xarxa d’observadors permanents en l’àmbit internacional per vetllar per la defensa dels empresonats i desplaçats pel procés independentista. La intenció és elaborar, aquest estiu, una llista de persones i institucions amb qui volen definir un programa d’actuacions.

La Crida per la Llibertat s’ha constituït oficialment aquest dissabte 18 de març per recordar la creació de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalana, creada, precisament, el 18 de març de 1981.

Precisament, aquest diumenge, Jordi Sànchez ha recordat des de la presó el naixement de la Crida a la Solidaritat ara fa 37 anys. Sànchez ha assegurat que aquest espai va ser una escola de ciutadania per ell.