De moment la Crida no ha detallat quin és el seu pla d’acció, només ha avançat que la setmana que ve començaran a desplegar una campanya que porta per nom “Silencis per la llibertat”. Seran accions de 15 minuts amb les quals “assenyalaran tots els espais d’ocupació judicial i d’altres tipus que hi ha a Catalunya” ha explicat Àngel Colom, un dels impulsors de l’entitat. Asseguren que la intenció és fer com estàtues i no moure’s del lloc per fer efectiva la denúncia.

Les prioritats de la Crida per la Llibertat són defensar l’alliberament dels empresonats i exiliats pel procés sobiranista, la recuperació de les institucions catalanes i el desplegament de la república fent accions de “defensa civil del país”. Colom ha explicat que promouran fer com durant la independència de l’Índia i ha encoratjat els assistents a mantenir-se actius en les mobilitzacions.

En paral·lel, també tenen pensat crear una xarxa d’observadors permanents en l’àmbit internacional per vetllar per la defensa dels empresonats i desplaçats pel procés independentista. La intenció és elaborar, aquest estiu, una llista de persones i institucions amb qui volen definir un programa d’actuacions.

La Crida per la Llibertat s’ha constituït oficialment aquest dissabte 18 de març per recordar la creació de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalana, creada, precisament, el 18 de març de 1981.

Precisament, aquest diumenge, Jordi Sànchez ha recordat des de la presó el naixement de la Crida a la Solidaritat ara fa 37 anys. Sànchez ha assegurat que aquest espai va ser una escola de ciutadania per ell.