Arriba el mes d’agost i comencen els casals Baobab, impulsats per l’Ajuntament de Barcelona, que ofereixen activitats de lleure de franc a infants d’entorns vulnerables. Hi participen 1.300 menors d’entre 6 i 12 anys de 12 barris de la ciutat i totes les places s’han exhaurit. Els casals tindran una durada d’un mes, del 31 de juliol al 25 d’agost, i tenen prevista una sortida setmanal per anar a la piscina o a un espai natural proper.

Casals gratis a 12 barris de Barcelona

El projecte arriba a 12 barris de la ciutat: el Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, el Carmel, Sant Genís dels Agudells, Baró de Viver, Bon Pastor, Zona Nord, Roquetes-Verdum, la Trinitat Nova, la Trinitat Vella, la Marina i el Raval-Gòtic.

700 infants vulnerables, als casals becats de la Fundació Pere Tarrés
L’entitat alerta de l’augment de peticions per participar-hi

Conciliació familiar i lluita contra les desigualtats

L’objectiu d’aquesta programació estival municipal és facilitar la conciliació familiar per a aquelles persones que, per diverses raons, no poden gaudir de les vacances durant els mesos d’estiu o han de treballar durant aquest període. A més a més, permeten reduir la despesa d’alimentació de les famílies amb vulnerabilitat econòmica, i asseguren una alimentació adequada per als seus fills i filles. La inscripció és gratuïta per a les famílies i també inclou el dinar.

Els casals estan impulsats pel Pla de barris conjuntament amb la Direcció d’Educació de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. En total, per dur-los a terme, s’han destinat més de 450.000 € entre l’Ajuntament de Barcelona i el Pla de barris.