L’alcaldessa, Ada Colau, ha volgut esvair qualsevol dubte sobre la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona. En una compareixença a l’Ajuntament, Colau ha assegurat que s’està treballant perquè el festival tingui una edició ampliada amb dos caps de setmana també el 2023, tal com es va acordar per a l’any que ve. “Està garantit el nou format per al 2022 i 2023, volem que sigui un èxit”, ha sentenciat.

La confirmació de Colau arriba l’endemà que els directors del festival van anunciar que no tenien acord amb l’Ajuntament i van amenaçar de deixar la ciutat. L’alcaldessa ha expressat el “compromís absolut i inequívoc” de Barcelona amb el Primavera Sound i ha fet convocar una reunió d’urgència aquest divendres al consistori amb els organitzadors del festival. A la trobada hi haurà el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, i el delegat de Drets Culturals, Daniel Granados.

Retorn als barris del Besòs

Colau ha recordat que al maig va comparèixer amb els directors del Primavera Sound per anunciar l’edició ampliada del 2022 amb dos caps de setmana, que es va pactar per l’impacte de la covid. Com a contrapartida, l’alcaldessa ha insistit en el compromís dels directors perquè el festival tingui un retorn social als barris del Besòs i sigui sostenible. “Treballarem en plena sintonia perquè sigui així”, ha afirmat.

“El lloguer no serà un escull”

Els organitzadors del festival van denunciar aquest dijous que l’Ajuntament els va presentar un contracte que multiplicava per 17 el lloguer dels terrenys del Fòrum. Colau ha dit que “el tema del lloguer es resoldrà, no en tinc cap dubte”. L’alcaldessa ha apuntat que una cosa és el pressupost inicial que hagi presentat l’empresa municipal B:SM, però que després es pot ajustar: “No serà un escull”.