L’any 2017 la Fundació Serveis Socials del Grup Sant Pere Claver va inaugurar al barri de la Bordeta la residència Cal Muns. Un centre sociosanitari i residencial especialitzat en la rehabilitació en salut mental. És un centre únic a la ciutat, ja que acull persones sense llar i que tenen un diagnòstic en salut mental.

Els residents, que venen derivats dels Serveis Socials, són, segons la directora tècnica de la residència, Maite Mena, “persones molt vulnerables i que, a sobre, han patit una doble discriminació pel fet de no tenir habitatge i, a més a més, estigmatitzats pel fet de tenir una diagnosi en salut mental”.

En aquesta centre residencial hi ha 41 habitacions en què els residents es poden quedar un màxim de dos anys i mig. Raúl Alcázar, director de la Fundació Serveis Socials Sant Pere Claver, explica que “acompanyem els residents en seu procés de rehabilitació en l’àmbit social, psicològic, psiquiàtric, laboral… Aquí tenen tota l’atenció que necessiten sense haver de desplaçar-se a un altre lloc”.

Segona Alcázar, “l’objectiu de la residència no és donar altes, sinó ajudar les persones a trobar altres recursos un cop marxin d’aquí. Els acompanyem en tot el procés per evitar que tornin a quedar-se en situació de sense llar. Per evitar-ho, la Fundació ha obert un pis amb tres places perquè un cop marxen de la residència tinguin un recurs en què continuar desenvolupant les seves habilitats”.