Acció Raval i Raval Rebel han reclamat al BBVA que aturi l’ordre de desnonament de tres joves que ocupen uns baixos al carrer de la Riereta des de fa tres anys. Gràcies al suport veïnal, han aconseguit aturar dos intents de fer-los fora. El primer va ser el juny del 2018 i, el segon, el febrer del 2019. L’immoble és el local del carrer de la Riereta, número 3.

Els joves van entrar al local el novembre del 2017 amb la complicitat veïnal, després que els Mossos hi fessin fora uns traficants que usaven l’espai per distribuir droga. Volien evitar que quedés buit i es convertís una altra vegada en un punt de venda de droga al Raval. Asseguren que els traficants que havien estat desnonats pels Mossos d’Esquadra eren els mateixos que havien estat desnonats amb anterioritat.

“Prefereixen un narcopís per degradar el barri”

Des de Raval Rebel, Rita González considera que “les entitats financeres propietàries de locals i pisos buits, prefereixen tenir un narcopís per degradar la zona i fer fora els veïns del barri per especular”. De fet, en el darrer recompte veïnal de punts de venda de droga al Raval, se’n van comptabilitzar 27 i 15 de sospitosos. La meitat dels propietaris d’aquests pisos eren entitats financeres.

Des d’Acció Raval, Ángel Cordero ha fet una crida de nou a aplicar mesures urgents per sancionar els grans propietaris amb immobles buits. “Els traficants venen al Raval perquè tenen l’escenari perfecte per actuar, amb entitats financeres i fons inversos que els posen en safata pisos buits”, lamenta Cordero.

Dijous, 1 d’octubre, els veïns ja han anunciat que tornaran a mobilitzar-se per evitar tenir un altre local buit al Raval.