La recepta de l'Ajuntament de reforçar la presència policial al barri ha estat insuficient, de moment, per frenar les protestes dels veïns. Continuen indignats amb les actituds incíviques d'alguns turistes, però de fet, en el seu punt de mira hi ha un objectiu més ampli: el model turístic de Barcelona. LLUÍS RABELL, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona "El que no podem fer és deixar que actuïn les lleis del mercat per si mateixes perquè el que estan fent és transformar la ciutat en un parc temàtic, i un barri com la Barceloneta en un barri destinat a acollir turistes i a expulsar els veïns i veïnes del mateix barri." El fet és que des de l'abril passat, l'Ajuntament ha suspès la concessió de noves llicències per a pisos turístics a Ciutat Vella. Però en comptes d'aturar-ne la proliferació, la Federació Catalana d'Apartaments Turístics denuncia que la mesura ha afavorit l'oferta il.legal. I això ha deixat el mercat fora del control de professionals responsables. Federatur reclama al districte que aixequi la suspensió de llicències i la creació d'una normativa que reguli el sector. L'Ajuntament té previst enllestir-la a la tardor. MAITE FANDOS, alcaldessa accidental de Barcelona "La idea és que abans que acabi l'any hi hagi aquesta normativa que regula els apartaments turístics. Això ja fa temps que ho estem treballant i ara el que hem de fer és continuar a més a més amb aquest reforç de Guàrdia Urbana." Alguns turistes allotjats al barri estan patint també el mateix que denuncien els veïns. LUCY FREIRE turista "Por las noches hay mucho ruido. Los chicos pasan, gritan, rompen botellas. Nosotros hemos venido con nuestros hijos y en realidad no se puede dormir por la noche." Però a l'altra plat de la balança hi ha els que busquen precisament una oferta de baix cost. ELISE VARRE, turista "Estarem aquí set dies. Hem llogat un apartament per Internet i som 15 persones. Penso que és un bon lloc per anar de festa i conèixer gent." Mentrestant hi ha qui de la convivència amb el turista n'ha vist una bona oportunitat.

No només els veïns es queixen del turisme incívic. Altres turistes, com l’Elisa, afirmen que el soroll que hi ha a les nits no els deixa dormir. D’altra banda, al barri també hi ha molts comerços que han fet del turisme la seva font d’ingressos principal. És el cas de l’Anand, propietari d’una botiga de records, que reconeix que la situació “s’ha de controlar una mica” però afirma que el turisme és necessari.

Els veïns de la Barceloneta es concentren durant la nit aquests dies per protestar contra els pisos turístics il·legals i les agències que els administren, una situació sobre la qual l’Ajuntament va dir que tindria “tolerància zero” a l’hora de combatre’ls.

D’altra banda, Federatur reclama al districte que aixequi la suspensió de llicències i la creació d’una normativa que reguli el sector. L’Ajuntament té previst enllestir-la a la tardor.