La setmana que ve serà la que es coneix popularment com la Setmana dels Barbuts, la més freda de l’any. De fet, hi ha una dita que diu “Setmana dels Barbuts, setmana d’esternuts”. Es coneix així perquè se celebra sant Pau Ermità, sant Maür Abat i sant Antoni Abat (15, 16 i 17 de gener) i tots tres sants duien una barba ben llarga. Segons els mapes del temps, el fred més acusat arribarà a partir de dissabte vinent, 20 de gener.

El saber popular ens dona moltes pistes del temps que podem tenir durant els propers dies i la setmana que ve haurem d’estar alerta per l’arribada del fred més cru de l’any, segons el que es coneix com la Setmana dels Barbuts. Es tracta dels dies compresos entre el 15 i el 17 de gener i que corresponen als sants Pau Ermità, Maür Abat i Antoni Abat.

Segons els mapes del temps, aquest any el fred intens arribaria una mica més tard, concretament a partir de dissabte vinent, 20 de gener. De fet, el dia 21 serà sant Fructuós i el dia 22, sant Vicenç Màrtir, i tots dos sants també duien barba.