La defensa de Jordi Sànchez ha demanat formalment per escrit que s’aixequi la presó provisional. Aquest dijous el mateix Sànchez ja va demanar-ho “in voce” en la seva declaració davant el jutge. El lletrat de Sànchez, Jordi Pina, ha fet la petició formal després que aquest dijous van rebutjar la via unilateral en la seva declaració al Tribunal Suprem. En l’escrit fet al jutge, es basa en els arguments ja expressats i es demana l’aixecament de la presó provisional argumentant que no hi ha risc de reiteració de delicte. Afegeix també que Sànchez sempre ha defensat la via pacífica i democràtica i s’ha mostrat contrari a la unilateralitat, així com que s’ha compromès a acatar la Constitució. 

Pel que fa a Forn, el seu advocat ha argumentat que no hi ha risc de reiteració en el delicte perquè Forn no té intenció de ser conseller d’Interior en aquesta legislatura i ha afegit que no va tenir un paper destacat en l’organització dels dispositius policials del 20 de setembre i l’1 d’octubre.

En el cas de Cuixart, la seva defensa ho farà en els propers dies i aportarà més documentació i vídeos, sobretot centrats en els fets del 20 de setembre. En les declaracions també hi era present el lletrat de l’acusació popular, exercida pel partit d’ultradreta Vox, que demanarà al jutge que els mantingui a presó.

En el cas de Sànchez i Forn -tots dos escollits diputats- el calendari  juga en la seva contra perquè el Govern espanyol ha fixat per al proper 17 de gener el ple de constitució del Parlament. Un cop registrada la petició d’alliberament al Suprem, el jutge Llarena l’haurà de derivar a la fiscalia i l’acusació, amb un termini de tres dies perquè fixin la seva posició. Aquest dilluns, 15 de gener, seria l’últim dia perquè ho fessin i el magistrat tindria dos dies, dilluns i dimarts, per resoldre.