La plataforma Pícnic per la República havia anunciat un pícnic per a aquest diumenge, 27 d’octubre, a les 12 h. L’acció s’havia de celebrar a l’antiga presó de la Model. Finalment, però, pocs minuts més tard de l’inici de la convocatòria, han anunciat a través de les xarxes socials que es traslladaven a l’estació de Sants, on precisament es va celebrar el primer pícnic de Pícnic per la República.

Un cop els primers concentrats han arribat a Sants, però, s’han trobat amb diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra i un cordó policial que els ha impedit accedir a l’interior.

 

Poc després, els organitzadors han anunciat que es tornaven a moure: aquesta vegada, cap a la plaça de Sant Jaume, amb l’objectiu de donar suport a la convocatòria dels CDR per commemorar dos anys de la proclamació de la independència i denunciar la “inacció del govern”.

Pocs minuts després de les dues, els manifestants han arribat a la plaça de Sant Jaume, on hi havia molta presència policial. Els agents dels Mossos d’Esquadra han fet un cordó policial per separar aquesta concentració d’un grup d’una vintena de persones que havien participat en la manifestació de Societat Civil Catalana.  

Així ha estat l’arribada a la plaça de Sant Jaume de les persones que han participat en la convocatòria de Pícnic per la República.