El nombre de ferits continua creixent arran de les mobilitzacions per la sentència del judici. Aquest dissabte, 26 d’octubre, la manifestació convocada pels CDR ha concentrat unes 10.000 persones a la via Laietana, segons la Guàrdia Urbana. Moltes d’aquestes venien de la manifestació prèvia, organitzada per l’Assemblea i Òmnium Cultural al carrer de la Marina. Durant aquesta protesta, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), 44 persones han resultat ferides, cap d’elles en estat greu. Per part dels sanitaris voluntaris, han dit que el balanç ha estat de 73 persones ateses.

Cap a les nou del vespre, un grup de manifestants s’han aplegat entre el carrer Comtal i el de les Magdalenes, que dona a la part posterior de la Prefectura de la Policia Nacional, han intentat obrir una furgoneta de la Policia Nacional i han llançat diversos objectes. Uns minuts més tard, han arribat diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra i s’han iniciat les primeres càrregues contra els manifestants. Amb aquesta actuació, els Mossos han guanyat perímetre al tronc central del carrer i han fet retrocedir una part dels manifestants cap a la plaça d’Urquinaona. Ha estat aleshores quan els Sanitaris per la República han començat a atendre els primers ferits per pilotes de foam i de goma, segons han informat a través de les xarxes socials.

Paral·lelament, el grup Irídia ha informat a través de les xarxes socials que un dels ferits és un periodista que ha rebut un impacte de pilota de foam.

25 agents ferits

Segons els Mossos d’Esquadra, durant el 13è dia de protestes contra la sentència del procés, hi ha hagut 25 agents ferits, tot i que no s’ha precisat la gravetat de les ferides. Els vehicles policials que han quedat afectats han estat cinc, i no s’ha efectuat cap detenció per part de la policia catalana.

 

La Policia Nacional ha detingut tres persones.