casos bronquiolitis nens catalunya

Els casos de bronquiolitis en nens a Catalunya no paren de créixer. Les dades recollides fins dissabte mostren un increment del voltant de l’1 % de casos respecte a la setmana passada, però el pic de contagis podria arribar a principis de desembre. Ho ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista al 324. Això vol dir que a partir del 2 de desembre, aproximadament, els contagis començaran a baixar.

Bronquiolitis en nens: Què és, símptomes i com es contagia una malaltia en auge a Catalunya
La bronquiolitis consisteix en una infecció viral que afecta, sobretot, els lactants petits: t’expliquem quins símptomes pot tenir un nen malalt

Tensió als hospitals per la bronquiolitis

Carmen Cabezas ha dit que el virus que provoca la bronquiolitis és el que més els preocupa ara mateix de tots els virus respiratoris —seguit del de la grip—, ja que el primer, ha assegurat, està en uns nivells epidèmics “molt alts” i, a més, està causant una repercussió assistencial “molt important”.

De tots els casos, estimen que al voltant d’un 10 % requereixen cures hospitalàries. Pel que fa a xifres, Cabezas ha concretat que la setmana passada es van registrar uns 2.000 casos.

Salut diu que el sistema està “preparat” per afrontar l’epidèmia de bronquiolitis infantil
El conseller assegura que és una circumstància anual i que s’hi pot donar resposta “perfectament”

Els virus respiratoris han arribat abans

Enguany els virus respiratoris s’ha avançat, concretament, “unes tres o quatre setmanes abans”, ha apuntat Cabezas. De fet, “des que va arribar la covid, les coses no passen quan solien passar, la situació dels virus respiratoris està canviant“, ha afegit la secretària de Salut Pública.

Segons Cabezas, la grip fa setmanes que augmenta a Catalunya, tot i que encara “els nivells són baixos”. La secretaria de Salut Pública ha estimat que el pic de casos arribarà al voltant de Nadal. Respecte a la covid-19, Salut preveu que, si el virus es comporta de manera similar a l’any passat, el pic arribarà al gener. Cabezas ha recordat que per a la grip i la covid-19 es disposa de vacunes i, en aquest sentit, ha remarcat que li hauria agradat que el ritme de vacunació més “una mica més ràpid”