Els Mossos d’Esquadra han detingut a Badalona una lladre multireincident de vehicles estacionats en pàrquings de Ciutat Vella. Segons la policia catalana, la dona, de 29 anys, hauria comès almenys set robatoris amb una altra acompanyant, que ha estat identificada gràcies a les càmeres de vigilància de l’aparcament situat a un centre comercial de Barcelona.

16 antecedents per robatoris anteriors

Totes dues haurien robat objectes personals dels vehicles per un valor de més de 16.000 €. La policia busca ara aquesta segona dona per detenir-la. Segons han informat els Mossos d’Esquadra a betevé, tenen 16 antecedents penals per fets similars.

Atribueixen l’onada de robatoris en pàrquings de Barcelona a grups organitzats

Les empreses demanen penes més dures per als lladres

Els robatoris a l’interior de vehicles estacionats en grans pàrquings van disparar-se al 2021. Així ho van confirmar llavors a betevé empreses com Saba, que reclamava lleis més punitives contra els lladres multireincidents. Des del Gremi de Garatges de Barcelona alerten que aquests delinqüents s’estudien els accessos dels pàrquings per actuar amb rapidesa i sense ser vistos.

Prohibeixen l’accés als pàrquings de Barcelona a un home acusat de 21 robatoris a vehicles

A l’estiu, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van reforçar la presència policial a Ciutat Vella per evitar aquests robatoris, especialment a zones recurrents com el pàrquing municipal dels Jardins de Salvador Espriu (més coneguts com a Jardinets de Gràcia), que han estat l’objectiu dels lladres en més d’una ocasió.