Primer cap de setmana de compres nadalenques al centre de Barcelona amb molta afluència de gent als eixos comercials principals com l’avinguda del Portal de l’Àngel o el carrer de Pelai. Els descomptes del Black Friday han atret milers de persones al cor de la ciutat. A diferència d’altres anys, no s’ha vist col·lapse circulatori, ja que els ciutadans han optat majoritàriament pel transport públic.

Tancament puntual del pàrquing de la plaça de Catalunya

En alguns pàrquings, com el de la plaça de Catalunya, s’ha regulat puntualment l’accés dels conductors a l’aparcament per evitar el col·lapse de trànsit viscut en altres campanyes nadalenques. Això ha fet que a mitja tarda hagin penjat el cartell de complet, però posteriorment hagin reobert. Pel que fa a d’altres aparcaments, com el de Via Laietana, han estat molt transitats, però amb places disponibles.

pàrquing complet plaça de Catalunya

La Fira de Santa Llúcia, plena a vessar

Estampes clàssiques de compres nadalenques i molta afluència de públic també a la Fira de Santa Llúcia que va estrenar-se divendres i que aquest any arriba a la 236a edició. Un any més, l’avinguda de la Catedral s’ha omplert de fileres de persones que volien tafanejar o comprar els tradicionals caganers o altres articles nadalencs.

fira de Santa Llucia

La inflació es notarà a la campanya de Nadal

La campanya de Nadal estrenarà també demà la marató de diumenges amb botigues obertes, que s’allargarà fins a Reis. En les primeres hores s’han vist molts ciutadans que passejaven, però poques bosses. De fet, els comerciants asseguren que la despesa no arribarà encara als nivells anteriors a la pandèmia. La inflació i l’encariment d’hipoteques i productes bàsics farà que molts estalviïn aquest any. Es calcula que cada barceloní gastarà uns 220 euros de mitjana, encara lluny dels 330 del 2019.