Les primeres bases de recàrrega per a patinets compartits van començar a funcionar fa menys de dues setmanes i ja han estat vandalitzades. Aquest dissabte l’estació situada a la rambla del Poblenou amb el carrer de Bolívia s’ha despertat amb els ancoratges destrossats. Precisament, un dels objectius d’aquesta prova pilot era ordenar els patinets compartits, recarregar-los de manera sostenible i evitar actes vandàlics.

Barcelona prova les primeres bases de recàrrega per a patinets elèctrics compartits
Se n’han instal·lat a set punts diferents de la ciutat i, per ara, formen part d’una prova pilot d’àmbit europeu que també s’està fent a les ciutats de Tessalònica i Istanbul

Les bases van instal·lar-se fa menys de dues setmanes a set punts de la ciutat, en espais on fins ara hi havia places d’aparcament o zones de càrrega i descàrrega. Consten de diversos ancoratges de patinets elèctrics i funcionen amb plaques solars.

Prova pilot a Barcelona

Es tracta d’una prova pilot batejada amb el nom de Cleanergy 4 Micromobility i liderada per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, amb finançament de la Unió Europea. Actualment, però, només en poden fer ús els membres del consorci de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia.