4.200 metres quadrats ocuparà la nova carpa, gairebé el doble que l'any passat. Però la pista de gel guanyarà poc més de 150 metres, per tant, la majoria de la superfície addicional estarà destinada als visitants no patinadors. SALVADOR ALBUIXECH, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç "El que estem fent és que puguin donar tota la volta a la pista de gel per dins de la instal·lació. Això vol dir que hi cabrà molta més gent i es podran fer moltes més activitats." L'entrada serà més cara. Una mesura que els promotors expliquen per la pujada de l'IVA. El preu final està pendent d'aprovació, però el més probable és que s'encareixi un euro, per tant, els tiquets de mitja hora en costaran set, i nou els d'una hora. El pressupost és de 700.000 euros i hi ha més patrocinadors. Per això la Fundació Barcelona Comerç confia cobrir les despeses i que no passi el mateix que el Nadal anterior, quan la pista va ser deficitària. La instal·lació, però, continua generant polèmica. LLUÍS RAVELL, president de la FAVB "El consum nadalenc depèn molt més del nivell salarial de la gent, de les retallades, de l'atur, de la superresió de la paga de Nadal, que no pas del guarniment del centre de la ciutat." La Federació d'Associacions de Veïns també considera que construir la pista de gel a la plaça de Catalunya és una privatització de l'espai públic i que cal promoure les botigues de proximitat dels barris. Els impulsors de la iniciativa argumenten que promou tot el comerç de Barcelona i que, com a novetat d'aquest any, els establiments podran oferir descomptes o altres bonificacions amb el tiquet d'entrada a la pista.El muntatge de la pista de gel començarà aquesta mateixa tarda amb l'arribada dels camions que descarregaran el material.

Serà a partir d’aquest dimarts que arribaran a la plaça de Catalunya els camions amb tot el material per descarregar i començar el muntatge de la pista. A finals de setmana es podrà veure part de l’estructura muntada.

La instal·lació pràcticament doblarà la superfície i passarà dels 2.500 metres quadrats de l’any passat a 4.200. L’espai adicional s’aprofitarà per ampliar la zona destinada als visitants no patinadors, que podran passejar al voltant de tota la pista. També s’ampliarà el bar i els vestidors, que triplicaran els metres quadrats. La pista també serà una mica més gran, i passarà dels 1.200 metres quadrats del Nadal anterior als 1.365 d’enguany.

La iniciativa continua generant polèmica. L’any passat els partits de l’oposició i la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB) s’hi van oposar en considerar que era una ocupació particular d’un espai públic. Ara l’entitat veïnal ha tornat a insistir en aquest argument, però també s’hi oposen perquè creuen que genera un greuge entre els comerços del centre i els establiments dels eixos situats en altres barris. És per això que enguany la Fundació Barcelona Comerç oferirà, als usuaris de la pista de gel, tiquets descompte per gastar als establiments de tots els eixos comercials de la ciutat.