Al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume, ja hi oneja, ben visible, el penó amb els colors de l’arc de Sant Martí, amb motiu del Dia de l’Orgull del col·lectiu LGTBI, que es commemora cada 28 de juny. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit l’acte en què s’ha penjat aquest símbol de la façana de la seu consistorial, juntament amb representants de l’Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) i l’associació de famílies de menors trans Crysallis.

Posteriorment, s’ha fet una recepció al pati de l’Ajuntament, a la qual també han assistit representants de diverses entitats del moviment LGTBI, així com membres del govern municipal i dels grups polítics consistorials. L’acte s’ha realitzat conjuntament amb el Palau de la Generalitat, qui també ha penjat el penó al seu balcó.

També a Interior i a la UB

També coincidint amb aquest 28 de juny, la conselleria d’Interior ha penjat igualment una bandera LGTBI al balcó de la façana de la seu, al carrer de la Diputació amb el passeig de Sant Joan. El conseller, Joan Ignasi Elena, n’ha compartit una imatge a través de les xarxes socials en què ha recordat que “tothom té dret a estimar com vulgui i la nostra obligació és garantir-ho”.

També a la façana de la Universitat de Barcelona (UB) s’hi ha penjat un penó amb els colors de l’arc de Sant Martí. El catedràtic de Ciència Política i director de l’Observatori dels Governs de Coalició del centre, Jordi Matas, ho ha compartit a Twitter, juntament amb el text: “Avui tampoc no volem ser neutrals, exigim el dret i la llibertat d’estimar com cadascú vulgui”.