(ACN / Redacció) Els Mossos d’Esquadra destinaran 2.184 agents al dispositiu de seguretat pel Mobile World Congress 2021 entre aquest dilluns i dijous. Així ho ha explicat el comissari Eduard Sallent, cap de la Regió Policial Metropolitana Sud. Segons ha indicat, el dispositiu vetlla per la prevenció i la protecció antiterrorista, la seguretat al recinte i també la seguretat dels congressistes, així com un desenvolupament “normal” de l’ordre públic. Per això, és integral i engloba l’aeroport, la xarxa de transports i els hotels on s’allotgen els assistents.

A banda, també s’ha fet un dispositiu especial per l’acte d’inauguració. En concret, hi han participat les unitats de subsol per examinar que no hi hagi artefactes explosius a les clavegueres i també han actuat les unitats canines, tant a l’exterior com a l’interior.

Sallent ha explicat que en el dispositiu integral que funcionarà durant els dies que dura el congrés de telefonia hi participen diverses unitats especials del cos dels Mossos i unitats de seguretat ciutadana. També es coordinen amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet i amb operadors com ara Renfe.

Novetat: gestió sense contacte

A més, enguany hi ha una novetat, que és la introducció de la filosofia del “contactless” per evitar al màxim el contacte físic entre persones en els dispositius de seguretat. “Ha suposat un repte, però creiem que serà positiu i tindrem una edició tranquil·la i segura”, ha conclòs Sallent. Les mesures anticovid també marquen aquesta edició del congrés, en la qual tots els assistents s’han de fer tests d’antígens abans d’entrar al recinte.