Més de 40 entitats s’apleguen al passeig de Lluis Companys aquest diumenge en una nova edició de la Trobada BCN Ciutat Diversa, una jornada festiva per gaudir i reivindicar la interculturalitat de la nostra ciutat. Sota el lema “Joves d’origen divers a Barcelona”, l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Municipal d’Immigració i les entitats volen visibilitzar un col·lectiu que emergeix amb força i que, en molts casos, ja han crescut a Barcelona.

Un treball conjunt contra les desigualtats

La comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, defensa aquesta jornada i la qualifica de “molt necessària”. “És un dia per plantejar diferents diàlegs interculturals i treballar conjuntament contra les desigualtats, les vulneracions de drets i les desigualtats”, assegura Belbeida.

Aquestes trobades són molt necessàries per poder gaudir de les diferents cultures que tenim a Barcelona. Jornades com aquesta demostren que la ciutat es mereix aquesta diversitat”
Sara Belbeida, comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa

Més d’una seixantena d’activitats

Des de les 11 i fins a les 19 h, les entitats han preparat un “món d’activitats” per conèixer i reivindicar la diversitat cultural de Barcelona. A la programació hi ha des de jocs, tallers, xerrades, actuacions i, fins i tot, un taller de ràdio. Aquesta és una de les novetats d’enguany: la xarxa de ràdios comunitàries emet programes en directe amb entrevistes a diferents entitats del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona.

Associacionisme per acollir als migrants

Moltes de les carpes les formen associacions que acullen persones migrades de diferents països. Per exemple, un grup de tres dones representen una associació que ajuda a orientar a la comunitat paquistanesa que s’instal·la a Barcelona. La Belaika és una d’elles, qui assegura que va arribar a la ciutat fa dos anys per “estudiar a l’institut”.

També han passat pel passeig de Lluís Companys residents que ja fa temps que van empadronar-se a Barcelona. És el cas de l’Abdelah, que va arribar fa 22 anys del Marroc. “Buscava un futur millor. Actualment estic a Barcelona, casat i tinc una filla”, explica. Per la seva banda, l’Osmani Díaz, també s’ha arrelat a Catalunya i a la seva gent: “Vinc de Cuba, vaig venir casat el 2008 amb una noia catalana. Sóc artista de reggae”, relata.