Gómez ha estat detinguda quan es dirigia al seu lloc de feina. Fonts de la CGT han explicat que la sindicalista ha passat la nit a la comissaria de les Corts i ha passat a disposició judicial a primera hora d’aquest dimecres. Els Mossos d’Esquadra li imputen els delictes de desordres públics, incendi i coaccions i altres delictes menors.

La titular del jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona ha justificat la presó provisional sense fiança “pel risc de fuga de l’imputada” i a fi d’evitar una reiteració de la seva conducta. L’advocada ha dit que la mesura li sembla desproporcionada i ha anunciat que recorrerà la decisió. De la seva banda el portaveu de la CGT, Carlos Navarro, ha qualificat la decisió judicial de “tornada al feixisme” i d’abús de poder.

Concentració a favor de la detinguda

A la Ciutat de la Justícia, un grup de persones s’han concentrat per donar suport a la dirigent de la CGT. Demanen que se l’absolgui de tots els càrrecs. Des del mateix sindicat entenen que va ser “un acte reivindicatiu, en el marc d’una vaga general” i que “no hi ha motius per detenir ni acusar la detinguda de res”. La CGT considera la detenció i empresonament de Laura Gómez com un intent de silenciar la força sindical de la vaga general.