En el marc de la campanya de Prostitutes Indignades s’ha organitzat una manifestació per rebutjar la prohibició d’exercir al carrer. La marxa recorrerà aquest dijous els carrers del centre de la ciutat. Dins de Prostitutes Indignades hi ha dones que exerceixen la prostitució, col·lectius, entitats i alguns veïns que s’oposen a l’ordenança del civisme. La mobilització sortirà del carrer de Sant Ramon, un dels punts on habitualment es poden contractar serveis sexuals, i acabarà a la plaça de Sant Jaume, davant l’Ajuntament.

Per fer difusió de la protesta i d’altres accions, els membres del grup han obert una pàgina a Facebook, tenen un usuari a Twitter i també un blog en què hi ha una nota explicativa de la campanya. En aquesta nota demanen polítiques públiques que respectin els drets de les prostitutes i que evitin respostes de caràcter repressiu o policial.

El sindicat CCOO i el Grup Municipal d’ICV-EUiA s’han adherit a la campanya contra el veto a la prostitució als carrers de la ciutat. De fet, el líder d’ICV-EUiA al consistori, Ricard Gomà, participarà en la manifestació convocada dijous. CCOO, per la seva banda, ha emès un comunicat en què denuncia la “normativa de persecució i assetjament a les prostitutes” i en què valora l’ordenança com un element inadequat per abordar realitats socials d’aquest tipus.

L’Associació de Veïns del Raval, en contra de la mobilització

El president de l’Associació de Veïns del Raval, Pep Garcia, ha explicat que rebutgen la mobilització organitzada per Prostitutes Indignades, tot i que hi aniran a veure què passa. Segons Garcia, els veïns no volen que el Raval sigui el nucli de la prostitució de Barcelona i ha criticat que la plataforma disposi de permisos municipals per difondre les seves reivindicacions.

Garcia ha matisat que no està en contra de la prostitució i que aposta per regular-la, i ha demanat a Trias que actuï al Raval amb la mateixa contundència que s’aplica a la resta de la ciutat, ja que, segons el president de l’Associació de Veïns, la prostitució ha augmentat al barri durant els darrers mesos, fet pel qual ha assegurat que l’ordenança del civisme (que preveu actuacions contra prostitutes i clients i que s’endurirà a l’estiu) ha estat ineficaç i només ha servit per sancionar les dones.

Pep Garcia ha anat més enllà i ha afirmat que el barri “està fent passos enrere” i s’està degradant. Ha assegurat que ara hi ha més robatoris, violència, droga, pobresa i incivisme, i ha culpat d’això la “política d’abandonament, deixadesa i arraconament” del govern municipal. Garcia ha assegurat que la regidora del districte, Mercè Homs, no respon als seus escrits i es nega a rebre’ls.