El suposat inductor de l’assassinat de Fèlix Martínez Touriño, director del Centre Internacional de Convencions, ha declarat aquest dimecres davant el tribunal popular de l’Audiència de Barcelona que jutja el crim. També  ha declarat el seu cunyat, un altre dels imputats en el cas. Tots dos s’han creuat acusacions.

El principal imputat ha negat qualsevol  vinculació amb el crim, tot i que ha admès que la nit abans de l’assassinat va anar a veure Touriño -el seu cap- amb la finalitat d’intimidar-lo i convèncer-lo que li donés més temps per acabar un projecte. El suposat inductor ha acusat el seu cunyat de planificar-ho tot amb la finalitat d’extorquir-lo. Segons ell, el cunyat i la germana -també imputada- van reclamar-li 50.000 euros des de Colòmbia, on van fugir els dies posteriors al crim.

Per la seva banda, el cunyat n’ha carregat totes les culpes al suposat cervell. Tot i això, ha reconegut que mai no li va escoltar dir que l’havien de matar. Només donar-li uns cops. Per això va contactar amb un amic colombià perquè complís l’encàrrec. Aquest sicari va declarar ahir i va incriminar en els fets directament el suposat inductor de l’assassinat.