Participació massiva i reivindicativa a la manifestació del Pride Barcelona 2023. Segons la Guàrdia Urbana, més de 110.000 persones han participat a la marxa que ha sortit a les sis de la tarda aquest dissabte del Parc de les Tres Xemeneies sota el lema “L’orgull de les nostres vides” i ha acabat a l’avinguda Maria Cristina. L’organització eleva la xifra a les 120.000 persones. La mobilització aquest any ha estat dedicada a les persones grans LGTBIQ+ i ha estat més reivindicativa que mai, per l’avanç de la ultradreta que amenaça part dels drets que ha aconseguit el col·lectiu.

Marxa reivindicativa en un moment clau

A la capçalera s’hi ha pogut veure l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha assegurat que ara” cal reivindicar i defensar els drets perquè la bandera de l’arc de Sant Martí no ha de tornar mai a l’armari”. Meritxell Batet (PSC), Gabriel Rufián (ERC), Míriam Nogueras (JxCat) i Aina Vidal (Sumar-En Comú Podem), entre altres candidats catalans a les eleccions generals del 23 de juny també han participat a la manifestació.

Milers de persones han sortit al carrer per blindar els drets adquirits. En aquesta línia s’ha expressat el president del comitè organitzador del Pride Barcelona, Ferran Poca, que ha explicat a betevé que és una “edició importantíssima enfront d’una situació excepcional” i que quan falten set dies per les eleccions que “poden canviar el rumb, la ciutadania té clar que vol reivindicar-se”.